ЗА НАС

Нашата фабрика

Фабриката за пелети „Диаман“ е създадена през 2015 г. водена от силната мотивация да предостави качествен продукт и да изгради дългосрочни партньорски взаимоотношения с местни и европейски партньори. Базата ни е разположена в гр. Перущица върху 15000 кв.м. площ. Оборудвана е с професионална и водеща техника за бранша. Персонала е внимателно подбран и квалифициран.

Заедно с нашата фабрика, разполагаме и с два дървопреработващи цеха намиращи се в с.Михалково и в град Батак. От над 20 години се занимаваме с дърводобив, като по този начин затвърдяваме мястото си в този бранш и затваряме цикъла от Дърводобива , през Дървопреработването до рециклирането на отпадъчния материал чрез производството на пелети. Производствените ни цехове са оборудвани с модерна техника за обработка на масивна иглолистна дървесина. Всички наши продукти се изработват от първокласна масивна иглолистна дървесина стандартизирана и сертифицирана по FSC (Forest Stewardship Council).

Предимствата на пелетите

Пелетите са с висока калоричност;
По-евтин източник на отопление;
Големи и разнообразни възможности за автоматизиране на горивния процес;
Ниско съдържание на вода в материала;
Лесни за съхранение;
Ниско количество пепел след изгаряне;
Екологично чист процес на изгаряне

peleti-diaman-16-2

През последните години, пелетите много добре се утвърдяват на пазара като алтернативно, модерно и евтино гориво за отопление щадящо околната среда. Произведените от нас пелети се отличават с високо качество което следим чрез модерни лабораторни анализи и сертификати. Използваме само иглолистна дървесина.

Качество

peleti-diaman-12

След като споменаваме качество, това трябва да бъде доказуемо. За тази цел ние използваме лаборатории с които следим качеството на продукта ни. Съответно сме сертифицирани от отговарящите за това органи и можем да предоставим сертификат удостоверяващ съдържанието на пелетите.

peleti-diaman-20

Контакти

Локация на фабриката:
На изхода на с. Йоаким Груево по пътя за Перущица